Verslag Zomertour 23 juni j.l.

Zomer Tour zaterdag 24 juni 2017

Zaterdag 23 juni j.l. was De Brink in het pittoreske Haarzuilens het stralende middelpunt van de Zomertour die wij in samenwerking met RTC Het Kasteel organiseerden.
Voorafgaand aan de officiële start werd door een grote groep vrijwilligers in alle vroegte De Brink omgetoverd tot een prachtige startlocatie compleet met banners en wapperende beach flags. Zonder vrijwilligers zou dit onmogelijk zijn geweest. Opbouwers, uitpijlers, voorrijders, mensen op de diverse tussenstops, inschrijfdesk, fietsenstallingbeheer etc. Alles liep gesmeerd. het NTFU-keurmerk ‘Extra goed geregeld’ waardig.

Het was prima fietsweer en dat vertaalde zich naar een groot deelnemersveld. De sfeer was perfect. René Beukers, voormalig prof wielrenner en meervoudig deelnemer aan de Tour de France en Vuelta gaf het officiële startsein.

De perfect uitgepijlde routes leidden o.a. door de Betuwe en langs de Linge. Men kon veilig en onbelemmerd doorfietsen omdat dorpskernen werden vermeden en verkeerslichten op alle routes nagenoeg ontbraken. De tussenstops in Asperen (hotel restaurant De Schildkamp), Beesd (restaurant De Stapelbakker), Vianen (’t Fust) en Schoonrewoerd (De Zwaan) werden druk bezocht.
Het deelnemersveld was heel divers. Dames, heren, jong en oud en zelfs teams uit Vlaanderen zijn aan de start verschenen. Na afloop werd op het terras van restaurant ’t Wapen van Haarzuylen gezellig nagepraat over de Zomertour. Iedereen was vol lof. We kunnen met trots terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Uiteraard is in juni 2019 de volgende editie!

Zie ook www.rtchetkasteel.nl

Zomer Tour zaterdag 23 juni 2018

’t Wapen van Haarzuylen