Fietsen in groepsverband weer mogelijk

fietsen in groepsverband weer mogelijkVanaf 1 juli vervalt de 1,5-meter-regel voor sporters. Dat betekent dat fietsen in groepsverband weer mogelijk is. Alle clubritten kunnen vanaf die datum weer volledig van start gaan. De eerste officiële dikkebandenrit is dus op woensdag 1 juli.

Wel dient nog steeds de 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers in acht te worden genomen. Gedraag je dus verantwoordelijk en geef andere weggebruikers de ruimte.

Het is wel belangrijk voor vertrek, op de pauzeplaats en bij terugkomst 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.

Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Vermijd ook de drukte en kies voor verkeersluwe brede paden waar het makkelijker is om de 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers te bewaren. Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen. Is de groep te groot, dan kan worden overwogen die te splitsen in groepjes die elkaar in het zicht houden.  

Verder is geforceerd stemgebruik (schreeuwen) niet toegestaan. Gebruik tekens, bv bij stoppen van de groep vuist de lucht in. Zie voor verdere aanwijzingen door de NTFU fietssport.nl

Klik hier voor de hygiënevoorschriften van het RIVM die wel van kracht blijven. Blijf dus thuis bij verkoudheidsklachten. Als bestuur willen we benadrukken dat veel van onze leden tot de kwetsbare groep behoren in die zin dat een Coronabesmetting op oudere leeftijd vaak tot een heftiger ziekteproces lijdt dan bij jonge mensen. Dit geldt ook voor de thuissituatie. We kunnen niet teveel benadrukken hoe verantwoord we hiermee moeten omgaan.

Wij wensen alle leden nog een prettig wielerseizoen!

Bestuur RTC De Domstad.