Doel

Rijwieltoerclub (RTC) De Domstad richt zich zowel op de sportieve als recreatieve fietser, het is echter geen race- of wedstrijdclub. De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het toerfietsen zowel individueel als in groepsverband. Als vereniging proberen wij extra aandacht te besteden aan het onderling contact.

Een belangrijk doel is “fietsplezier” met gelijkgestemde mensen. Dat betekent dat er voor “elk wat wils” moet zijn. Wij trachten dit te bereiken door mogelijkheden te bieden om in verenigingsverband rustig, gezellig, recreatief of juist sneller te rijden. Bij het rijden in verenigingsverband geldt de stelregel samen uit, samen thuis! Indien nodig wordt er assistentie verleend zoals bij een lekke band.

In onze vereniging onderscheiden we twee soorten fietsers.

Lange afstandfietsers. Over het algemeen rijden deze op een racefiets, al dan niet met het bekende kromme stuur. Doorgaans rijden zij tochten van ongeveer 60-80 km. met een snelheid van 23 tot 25 km per uur. Dit is de kruissnelheid, dus niet de gemiddelde snelheid van de gehele tocht. 

Dikke-banden-fietsers. Dit zijn fietsers die op een gewone stadsfiets rijden of een sportieve uitvoering hiervan. Zij doorkruisen onder deskundige begeleiding van enkele Domstadleden de mooie omgeving rond Utrecht. De lengte van de routes zijn circa 40 km per rit met een gemiddelde snelheid van zo’n 17 km per uur. Sommigen fietsen onderling ook grotere afstanden.

.Doel