Dikke Banden Ritten

Dikke Banden Fietsen

Dikke Banden Ritten

Gezellig fietsen, wat van de Utrechtse omgeving zien, gezond bewegen en genieten van het landschap zonder te kijken naar prestatie is het motto van de dikkebanders.

Onder deskundige begeleiding van enkele Domstadleden doorkruisen de dikkebanders de mooie omgeving rond Utrecht. De lengte van de ritten ligt zo tussen de 35 en 45 km en een koffiepauze is een vast onderdeel van de tocht. Wat het tempo betreft: we rekenen op ca. 17 km/uur, maar dat wordt aangepast aan de conditie van de deelnemers en de weersomstandigheden. De route is voor een ieder steeds weer een verrassing en wordt meestal bij de start pas vastgesteld.

Aan niet-leden wordt een bijdrage van € 1,50 in de kosten van de organisatie gevraagd, voor Domstadleden is deelname gratis.

We hopen velen te zien op onze vaste startplaats bij het Station Overvecht elke woensdag, vertrektijd 09.30 uur precies.

De afsluiting van het seizoen vindt plaats met de traditionele Domstad-boerenkooltocht. Ook daarna wordt er op de woensdagen gefietst (zelfde startplaats en tijd) en wel gedurende de gehele winterperiode indien de weersgesteldheid dit toelaat.

Een ieder die kan fietsen is welkom, neem eens iemand uit uw omgeving mee! Aanmelden is niet nodig, als u maar op tijd bent.

De beloning, aan het einde van het seizoen, zal bestaan uit een prestatiemedaille voor clubleden.

NB Voor de algemene gang van zaken bij de DB ritten zoals opgesteld door het bestuur en DB commissie klik op richtlijnen.