Dikke Banden Ritten

Dikke Banden Fietsen

Dikke Banden Ritten

Gezellig fietsen, wat van de Utrechtse omgeving zien, gezond bewegen en genieten van het landschap zonder te kijken naar prestatie is het motto van de dikkebanders.

Onder deskundige begeleiding van enkele Domstadleden doorkruisen de dikkebanders de mooie omgeving rond Utrecht. De route is voor een ieder steeds weer een verrassing en wordt meestal bij de start pas vastgesteld.

Het merendeel van de deelnemers rijdt tegenwoordig op E-bikes. Die kunnen makkelijk een tempo aan van ca. 18-20 km/uur, maar dat wordt aangepast aan de conditie van de deelnemers en de weersomstandigheden. De lengte van de ritten ligt tussen de 40 en 55 km en een koffiepauze is een vast onderdeel van de tocht.

We hopen velen te zien op onze vaste startplaats bij het NS Station Overvecht (aan de zijde van Overvecht)  elke woensdag, vertrektijd 09.30 uur precies.

De afsluiting van het seizoen vindt plaats met de traditionele Domstad-boerenkooltocht. Ook daarna wordt er op de woensdagen gefietst (zelfde startplaats en tijd) en wel gedurende de gehele winterperiode indien de weersgesteldheid dit toelaat.

Ook niet-leden zijn van harte welkom om een paar keer heel vrijblijvend mee te doen. Aanmelden is niet nodig, maar kom wel op tijd. En als het wat lijkt en je wilt vaker meedoen, dan verwachten we dat je je aanmeldt als lid. 

NB Voor de algemene gang van zaken bij de DB ritten zoals opgesteld door het bestuur en DB commissie klik op richtlijnen.